ADHD, eller Attention Deficit Hyperactivity Disorder, är en vanlig neuropsykiatrisk diagnos som kännetecknas av svårigheter att fokusera, kontrollera impulsivitet och överaktivitet. Det är vanligt att personer med ADHD har svårt att sitta stilla, koncentrera sig och följa instruktioner, vilket kan göra det svårt att prestera i skolan eller på jobbet. ADHD kan också påverka relationer och social interaktion.

Om du tror att du eller någon du känner kan ha ADHD kan det vara bra att genomgå en utredning. En utredning innebär att man undersöker symtomen och gör en bedömning av om det finns en diagnos. Utredningen kan ske hos en läkare, en psykolog eller en annan professionell person som är utbildad att göra ADHD-utredningar.

I Stockholm finns det många olika alternativ för att genomgå en ADHD-utredning. Du kan vända dig till en vårdcentral, en psykiatrisk mottagning eller till ett privat företag som erbjuder ADHD-utredningar. Välj den alternativ som passar dig bäst. Vi brukar rekommendera att ADHD-utredning i Stockholm hos ADHD Hälsan.

Det är viktigt att du känner dig bekväm och att du litar på den person som utför utredningen. Du kan till exempel be om att få träffa flera olika personer för att se vem du känner dig mest bekväm med.

Under utredningen kommer du att få ställa frågor och prata om dina symtom och hur de påverkar dig. Du kanske också behöver genomgå olika tester och uppgifter för att få en bättre bild av dina symtom. Utredningen kan ta tid, så det är viktigt att vara tålmodig och ge utredningen den tid den behöver.

En ADHD-utredning är en viktig första steg för att få hjälp och stöd om du tror att du har ADHD. Genom att genomgå en utredning kan du få en bättre förståelse för dina symtom och vad som kan hjälpa dig att må bättre.

Share.

Leave A Reply