Tretton år efter att Avatar hade sin premiär kommer äntligen uppföljaren Avatar 2 – The way of water. Man började filma redan 2017 men av olika anledningar har arbetet puttats framåt och skapade förseningar. Att filma undervattenscenerna samt att ta fram utrustningen som behövdes tog lång tid och sen kom COVID och ställde till många problem för hela branschen och men regissören James Camerons har varit lugn och menat på att filmen kommer bli klar och den kommer att släppas. Disney har till och med börjat arbeta på hela tre uppföljare till vilket ändå måste ses som att man tror starkt på historien om Jake och hans kamp på planeten Pandora.

Handling

Uppföljaren utspelar sig ett decennium efter förra filmen och Jake Sully och Neytiri har hunnit bilda familj och lever ihop på planeten Pandora. Precis som i första filmen stöter dem på problem och man får se hur de kämpar för att överleva. Gamla hot dyker åter upp igen och Jake ställs inför val som han inte vill ta.

Inför premiären har man valt att visa första filmen på biograferna runtom i Sverige och göra en nypremiär den 23 september. Så var det längesedan du såg den kan det vara smart att fräscha upp minnet innan du ser Avatar 2 på bio som kommer att ha premiär 14 december. Sen tar det mellan en och två månader innan Disney släpper den på sin streamingtjänst Disney + så frågan är hur länge kan du vänta?

Share.

Leave A Reply