Disney och Pixar är båda duktiga på att lämna små överraskningar till oss tittare. Har du sett någon karaktär befinner sig i fel film? Eller har du undrat över hur olika saker hänger ihop? Antingen är det bara galna teorier eller så är dem faktiskt sanna. Vi har listat några här nedan.

Är Tarzan lillebror till Anna och Elsa? Som vi vet åkte kungen och drottningen i väg och kom aldrig tillbaka vilket gjorde Anna och Elsa föräldralösa. Men hur börjar Tarzan? Jo, med en man och en kvinna som stiger iland på en ö efter att deras skepp har förlist. Där byggde paret ett nytt hem och fick en son som då är Tarzan. Kan det vara Anna och Elsas mamma och pappa och är då Tarzan lillebror till prinsessorna i Arendal.

I Aladdin filmen får vi först se en marknadshandlare från stadens marknad. Han sjunger ” Aribian Night´s” och berättar historien om den magiska lampan som innehåller en stor hemlighet. Men frågan är hur han kan veta så mycket om denna magiska lampa? Svaret är att marknadshandlaren egentligen är Anden som bytt till en ny skepnad. Båda har nämligen samma röstskådespelare, liknande personligheter och handlarens kläder har samma färg som Anden´s kropp. Är det bara tillfälligheter eller stämmer teorin?

Herkules och Ariel är släkt. Kanske låter konstigt med tanke på att Ariel lever i en stad under vatten och Herkules lever i antika Grekland och då flera tusen år senare. Men hur är dessa två släkt då? Jo, bådas föräldrar är mytiska gudar. Ariels pappa är Triton som i sin tur är son till havsguden Poseidon som i sin tur har en bror som heter Zeus och vems pappa är de? Jo Herkules pappa så Ariel blir syskonbarn till Herkules.

Vi får även väldigt ofta se hur karaktärer besöker andra filmer om än på ett diskret sätt. Till exempel när Tarzan och hans vänner gör rackartyg i Janes läger kan vi se Mrs. Potts stå på ett av borden. Simbas elaka farbror Scar finns om en matta i Herkules, så där fick Zazu rätt. När Elsa ska krönas kan vi se hur Rapunzel och Flynn från Trassel komma gåendes in genom portarna till slottet i Arendal. Jasmines pappa sultanen har en egen Odjuret- docka bland sina smådockor som han leker med.

Håll utkik nästa gång du tittar på en Disney eller Pixar film. Kanske lägger du märke till något gömt påskägg som du inte sett innan.

Share.

Leave A Reply