En läskig halloweennatt händer något hemskt i staden Haddonfield som ska förfölja och sätta skräck i stadens invånare under många år. Med en kökskniv dödar Michael Myers sin syster och som sexåring blir han inspärrad på ett mentalsjukhus där Dr. Samuel Loomis försöker hjälpa honom. Men det verkar vara svårt att nå fram till Michael och han blir kvar på institutionen i 15 år tills han en dag lyckas rymma och återvänder till sitt barndomshem och åter igen sätter han skräck i staden under en halloweennatt.

Känner du igen storyn? Det är första filmen i följetången med Halloween. En rad slasher filmer där första filmen släpptes år 1978. Vi får följa hur Myers gång på gång återvänder till Haddonfield för att döda invånare och hans egna familjemedlemmar. Varje gång gör man olika försök att sätta stopp på honom samt att mörda honom men trots några bra försök så lyckas man aldrig och så startar scenariot om igen.

Komma i stämning inför halloween

En perfekt serie av filmer att kolla på just under Halloween för att komma i stämning. Det finns hela 12 stycken filmer som släppts mellan 1978–2022. Ja ni läste rätt att det sista årtalet är i år. Det kommer nämligen en fortsättning på Halloween Kills som släpptes 2021. Nästa film heter Halloween Ends och släpps i mitten av oktober med Jamie Lee Curtis som återvänder i sin roll en sista gång.

Filmen utspelar sig fyra år efter händelserna i Halloween Kills och vi får ännu en gång följa Laurie Strode som nu bor med sitt barnbarn. Hon arbetar på sina memoarer som beskriver hur hennes liv har varit styrt av en fruktansvärd och hemsk vålnad. Men terrorn vaknar igen efter att en barnvakt blir anklagad för att dödat en pojke vilket resulterar i att Laurie ännu en gång får möta sin fiende som hon försökt bekämpa så många gånger tidigare.

Planen var att släppa Halloween Ends redan i oktober 2021 men på grund av Covid 19 fick man skjuta fram releasedatumet till 2022, så 14 oktober 2022 rullar filmen äntligen ut på bio. Vågar du öppna dörren ännu en gång för Myers?

Share.

Leave A Reply