Ja det är frågan! När det släpps en ny serie eller säsong är vi fans alltid duktiga på att hitta ”Easter Eggs” och teorier som sätter i gång fantasin ännu mer. Men det går ju inte att låta bli när det enda man vill är att veta mer. Här kommer några kända eller okända teorier, från Game of Thrones serien, som fans kommit fram till. Har du hört någon av dem innan?

En ganska simpel och smal teori är att Sam är barnet som Lyanna och Rhaegar fick i tornet när Lyanna dog. Därav skulle Sam vara en Targaryan och det skulle förklara bland annat varför hans pappa hatar honom, att han aldrig passar in i Tarly familjen och kommer heller aldrig bli en arvtagare till Tarly huset trots att han är den äldsta sonen och borde vara den som tar över efter hans far Randyll Tarly. Idag vet vi dock att det var Jon som är son till Lyanna och Rhaega och därmed är den rättmätige efterträdare på Järntronen.

Tyrion Lannister är egentligen en Targaryan. Teorin går ut på att Daenerys pappa Kung Aerys låg med Tywins fru Joanna och därför är pappa till Tyrion. Bokens beskrivning av Tyrion stärker teorin genom hans uttalade fascination av drakar och hans utseende som skiljer sig från sina syskons. Han har en grön färg på ögonen och har hår som är mer vitt i färgen än guldigt som Lannisters har. Hans pappa förkastar honom och lägger även en rad kommentarer så som ” I´cant prove you´re not min” och ”You´re not my sone”.

Visst hade man på ett sett önskat att Tyrion fått växa upp utan att bli hatad, lurad och förnedrad av sin familj men antagligen hade hans personlighet och förmågor (som vi älskar dem) inte sett likadana ut och serien hade varit mycket sämre utan karaktären Tyrion Lannister.

Arya Stark har inte uppfyllt hela sin profetia. Melisandra sa att Arya kommer släcka ett par bruna, blåa och gröna ögon. Hon dödade Walder Frey som hade bruna ögon och Nattkungen som hade blåa men vilka är de gröna? Många trodde att hon skulle döda Cersie och därmed avslutat profetian men som vi vet dödade hon inte Cersei och har inte dödat något med gröna ögon ännu. Men visst hade det varit rimligt om hon faktiskt gjorde de? Cersei var ändå topp tre på Aryas ”mordlista” som hon upprepade varje kväll hon gick och la sig.

Vart tog Drogon vägen? I slutet av säsong 8 får vi se hur Drogon lyfter upp Daenerys döda kropp och flyger i väg. Vittnen sägs ha sett draken flyga öster ut över Essos och kanske är destinationen Old Valyria? Ska han återvända till Targaryans födelseplats? Det finns även en myt som beskriver att drakar kan byta kön. Kanske har Drogon gjort detta för att kunna lägga ägg och föröka sig? Kanske är det grunden till en spin-off?

Bran the Builder är en förfader till Stark släkten och han är grundaren av Winterfell samt av The Wall. Allt detta hände 8000 år innan det vi får följa i Game of Thrones. En teori är att Bran Stark och Bran the Builder är samma person på grund av Brans förmåga att påverka dåtiden. Vi vet ju att han kan se in i framtiden och tillbaka i historien och eftersom han vet om White Walkers känner han kanske ansvaret att åka tillbaka och bygga den stora ismuren för att förhindra dem tillräckligt länge så människorna ska få chansen att förbereda sig på att möta dem?

Sam reste till Citadellet för att få utbilda sig samt läsa och lära sig om vad som väntar på andra sidan muren. Han ser det som sitt sätt att hjälpa Jon i kampen och ber gång på gång om hjälp av ärkemästarna att ta reda på hur man kan döda White Walkers men man vägrar att agera. Varför är en bra fråga? Är de bara ett gäng gamla och envisa herrar som inte vill bry sig? Fans verkar tro att Citadellet är i maskopi med Cersie och har blivit köpta av henne för att underbygga hennes kamp. Cersei menar att om dessa lärda män är lugna så kommer folket också vara lugna och göra som dessa män säger. Ett bra PR-trick i kampen mot Daenerys och att undergräva hennes kamp.

En annan vinkel på teorin är att dessa lärda vetenskapsmän inte vill erkänna att magi och drakar finns i världen och därför förnekar alla bevis på att något av detta skulle existera. Frågan är hur de ska förklara hur ismuren föll och hur döda ”ismän” kommer marscherande söderut.

Många fans trodde att Jon skulle bli kung över Westeros och härska över de Sju rikena, antingen på egen hand eller med Daenerys vid sin sida. Han var trots allt den sanna efterträdaren, som son till Rhaegar Targaryen, till Järntronen och efter allt han gick igenom under säsongerna förtjänade han någon form av ära. Det hade definitivt varit ett lyckligt slut men det hade inte gått i linje med resten av serien och det hade stuckit ut för mycket för att kännas som ett GoT slut. 

Ett långsökt öde men kanske ett bättre slut är att Jon Snow skulle ersätta Nattkungen vars död var ju ganska snabb och slutgiltig och man trodde inte att det skulle sluta där och då. Jon hade kunnat fortsätta att driva horden av zombies söderut för att förgöra Cersei i stället för att det slutar med att han dödar sitt livs kärlek. Tormund¨s sista ord till Jon var ändå ”has the true North in him”.

Vad tror ni? Är det helt galna idéer eller finns det någon rimlighet i dem? Oavsett är det kul att leka med fantasin och tänka ut andra scenarion och lösningar.

Share.

Leave A Reply