Ibland kan det vara tufft att veta vad nästa steg i karriär eller arbetsliv kan vara. Svaret kan dock vara ganska enkelt, med arbetsförmedlingens satsning ”Rusta och Matcha” så kan svaret vara närmare än vad man tror.

Vad innebär då Rusta & Matcha? Jo det är en möjlighet som börjar via arbetsförmedlingen. När du är inskriven på arbetsförmedlingen kan du bli anvisad att få vidare hjälp av en fristående leverantör, som ofta är en expert inom bemanning och rekrytering. Leverantörens uppgift blir då att hjälpa dig i din resa mot sysselsättning. Detta kan innebära att du får hjälp att hitta någon form av sysselsättning, antingen med aktiviteter som hjälper dig in i arbetslivet eller hjälp att hitta en passande utbildning.

För många som varit arbetssökande under en längre tid kan detta vara steget som behövs. Det finns även många bra yrkesutbildningar eller arbetsmarknadsutbildningar som ofta innebär anställning direkt efter avslutad utbildning, eftersom detta är utbildningar till jobb som alltid efterfrågas.

Läs mer om Rusta och matcha på Nercia.se som är en leverantör som erbjuder dessa tjänster. För att ta del av deras tjänster behöver du först vara inskriven på arbetsförmedlingen och erbjudits plats i programmet. Du kan läsa mer om detta på Arbetsförmedlingens hemsida.

Share.

Leave A Reply