Star Trek har varit med sedan sedan 1966 och har miljontals fans över hela världen. Det har alltså funnits i hela 11 år innan den första Star Wars filmen hade sin premiär 1977. Kärnan i Star Trek är utforskning av rymden och alla spännande äventyr som detta kan innebära. Något som tyvärr moderna Star Trek serier verkar ha glömt bort.

Någon som däremot inte glömt bort vad Star Trek ska vara är Seth MacFarlane som kanske är mest känd för serier som Family Guy. 2017 hade serien The Orville premiär, en serie som närmast kan beskrivas som Star Trek med en hälsosam dos humor. Ett stort orosmoment för er som känner till Seth är nog att det ska bli för tramsigt, något som jag med säkra er om att det inte blir. The Orville är allt man önskar att Star Trek ska vara och lite till. Det är charmigt, spännande, normbrytande och roligt.

Vi får följa rymdfärjan The Orville på sina äventyr där Seth MacFarlane spelar Ed Mercer, skeppets kapten. På sina upptäcktsfärder får vi träffa utomjordingar, outforskade planeter, robotar och mycket mer. Jag är nu inne på mitten av säsong tre och det finns inga tecken på att kvaliteten på serien börjat gå nedåt, tvärtom tycker jag personligen att den bara blir bättre och bättre.

Därför kan jag varmt rekommendera The Orville för er som gillar det gamla goda Star Trek, samtidigt som ni kan uppskatta ett gott skratt eller fem.

Share.

Leave A Reply