Något som uppmärksammats mer och mer är hur uppbyggt vårt samhälle är och har varit kring slit och släng. Mycket av både ekonomi och tankesätt har cirkulerat kring att man inte reparerar eller snyggar till sina gamla produkter utan slänger och köper nytt.

Sedan finns det produkter där man kanske inte riktigt vet hur man ska hålla dem fräscha och snygga länge. Som med produkter gjorda av olika textilier, som kläder, möbler med mera. Ofta när man får vissa typer av fläckar på dessa material så provar man med såpor eller andra rengöringsmedel med väldigt varierade resultat, i alla fall om jag pratar från personlig erfarenhet.

Det finns dock väldigt många bra resurser online om man vill lära sig mer om hur man ska göra med olika typer av fläckar på textilier. Jag har som exempel lärt mig jättemycket genom att läsa på Leathermasters hemsida som är full om bra tips, inte bara kring textilier utan kring läder och träprodukter med.

Sedan handlar det inte alltid om att hitta rätt ”husmorstrick” utan att faktiskt använda produkter ämnade för just textilrengöring. I vilket fall som så hittar du både tips och bra produkter på Leathermaster.se.

För visst är det bättre att ta hand om det man har i stället för att köpa nytt?

Läs mer om textilrengöring.

Share.

Leave A Reply