Stellaris är ett spel som numera har några år på nacken, det kom nämligen ut i maj 2016. Vilket gör det ännu roligare att jag upptäckt denna diamant nu, sex år efter att det släppts. Jag har så klart hört talas om spelet sedan innan men inte förstått att det var något jag skulle tycka så mycket om.

Spola bandet ännu mer och vi är tillbaka vid 2006 någonstans. Det är ungefär ett år efter att Civilisation 4 släppts och jag spelar detta fantastiska spel non stop. Jag tror att när Civilisation 5 släpptes så hade jag någonstans spenderat lite över 2000 timmar i Civilisation 4. Jag fascinerades av att kunna bygga en hel civilisation från grunden, att kunna förhandla med andra världsledare och kunna styra hur det globala politiska systemet skulle se ut.

Hoppa fram ett år till 2007 och spelet Mass Effect släpptes. Ett annat spel som jag har tyckt otroligt mycket om. Men varför nämner jag Mass Effect som är helt olikt Civilisation? Jo för att Stellaris är vad du får om du tar världsbyggandet från Civilisation och ger det en ordentlig dos Mass Effect.

Musiken i Stellaris och stämningen i spelet känns väldigt mycket Mass Effect. Det är episkt, mystiskt och nyfiket. Något som jag fullkomligt älskar med Stellaris. Sedan är det ett spel där man kan sänka en halv livstid, precis som med Civilisation. För mig som är småbarnsförälder är det perfekt att kunna sätta mig någon timme på kvällen efter att barnen lagt sig och spela detta fantastiska spel. Utan några som helst krav från medspelare eller med risk att spelet ska ta slut.

Jag kan inte rekommendera detta spel tillräckligt mycket. Att det dessutom kommer nya tillägg till spelet med jämna mellanrum är en stor bonus. Det senaste stora DLC kom nämligen så sent som 2022.

Så ta dig en funderare gällande Stellaris.

Share.

Leave A Reply