Letar du efter aktiviteter i höst? Då vill vi rekommendera brädspel. Oavsett om du är en van spelare eller aldrig testat innan kommer du kunna ha många roliga kvällar i höst med något av dessa brädspel. Var inte rädd för att börja spela och testa dig fram.

The Guild of Merchant Explorers

1-4 spelare

Speltid: ca 45 minuter

Kungariket har blomstrat och växt men kartan har inte blivit uppdaterad så drottningen skickar ut dig och dina utforskare för att återskapa bilden av riket. Du kommer möta böljande sjö, höga berg, torra öknar och behöver bygga upp ett fungerande nätverk av handlingsleder mellan gamla och nya städer.

The Coldest Night

1–4 spelare

Speltid: 20 minuter

Ett strategispel där du tillsammans med övriga spelare ska se till så elden inte slocknar. Ni behöver välja rätt kort i rätt ordning för att inte låta kylan ta över.

Knight Fall

1–6 spelare

Speltid: 60 min

Du tillhör en gammal riddaroder som har i uppgift att vaka över en förseglad portal till underjorden. Förseglingen börjar släppa och ut kommer demoner som dödar det dem behöver för att bryta förseglingen helt.  Enbart ni modiga riddare har makten att stå emot den arme av demoner som är på väg att komma till vår värld.

Watson & Holmes 2

1–7 spelare

Speltid: 90 minuter

En uppföljare till originalet Watson & Holmes. Sida vid sida kommer detektiverna möta nya äventyr med nya utmaningar. Det har även tillkommit lite nya special regler.

The Witcher: Old World

1–5 spelare

Speltid: 150 minuter

Ta på dig rollen som professionell monsterslaktare och res runt i världen för att slås med monster, ta moraliska beslut och ibland bråka med andra Witchers för att försvara skolans heder.

Revive

1–5 spelare

Speltid: 90 minuter

Vi befinner oss 5000 år efter att allt har blivit förstört och ni spelar alla en varsin stam. Var och en behöver värva nya personer till sin stam. Ni kommer inte slås mot varandra eller direkt ha några konflikter utan ni ska få er egen stam att blomstra och växa med hjälp av en strategi som passar din stam och korten du har på hand.

Nightmare Cathedral

1–4 spelare

Speltid: 60 minuter

Detta är ett taktik- och strategispel där du ska skapa dominans och kontroll över spelplanen. Du kommer göra egna drag för att uppnå detta men du kommer även kunna dra nytta av vad dina motståndare gör för drag.  I mitten av spelplanen kommer en mardröms katedral växa och hota er alla.

Paint the Roses

2–5 spelare

Speltid: 70 minuter

Är ett co-op spel där du, likt Alice i Underlandet, befinner dig i Queen of Hearts trädgård och ska tillsammans med övriga spelare färdigställa trädgården utifrån drottningens order. Med hjälp av strategi, logik och samarbete ska du utföra arbetet men hålla dig ifrån drottningen så du inte riskerar att göra henne arg och då bli halshuggen. Men akta dig för önskemålen ändras hela tiden och de gäller att följa med i drottningens nyckfullhet.

Ahoy

2–4 spelare

Speltid: 60 minuter

Som smugglare och soldater på de sju haven ska du skapa en kontroll över regioner och byteshandeln som äger rum. Med en smidig och snabb set up och 4 guider kommer du igång snabbt med en omgång och kan börja spela.

Kinghill

1–2 spelare

Speltid: 90 minuter

I en card- battle ska ni försöka att vinna över den andre och leda kungariket till seger. Skicka dit dina arbetare på jakt efter resurser eller öka deras specialkunskaper så dem kan utföra nya spells eller actions. Tar det för lång tid innan någon vinner kommer starka krafter träda i kraft och slita saker i stycken.

Stationfall

1 – 9 spelare

Speltid: 120 minuter

En grupp bestående av människor, robotar och andra raser som alla har olika mål, färdigheter och hemliga relationer befinner sig på en rymdstation. Du spelar en av alla dessa karaktärer och ska med alla medel uppnå ditt mål. Men se upp för det ska även dem andra lyckas med och vem som helst kan när som hugga dig i ryggen.

Galenus

1–4 spelare

Speltid: 180 minuter

Bota sjuka personer i staden Rom och sy ihop Gladiatorer som stridit i Colosseum. Du spelar en begåvad medicinman i Rom år 176 CE. Du studerar under den store Galenus och i en ohälsosam stad som Rom har ni inte ont om patienter att vårda. Målet är att ärva och ta över titeln som den legendariska medicinmannen efter Galenus.

Målet med denna lista är att inspirera. Hoppas vi lyckats med det och att du kanske upptäck brädspelsvärlden eller kanske hittat ett nytt favoritspel som du bjuder över dina vänner för att spela. 

Share.

Leave A Reply