Många producenter och filmskapare brukar lämna små ledtrådar eller meddelanden i olika scener och dessa brukar man kalla ” Easter eggs”. Här nedan kommer en lista på några sådana scener i filmklassikern Titanic.

  • Om du räknar bort de scener i filmen som utspelar sig i nutid så varar filmen i 2 timmar och 40 minuter vilket är lika länge som de tog för skeppet att sjunka i verkligheten.
  • I slutet av filmen när skeppet näst intill ligger under vattenytan så ser man scener med en präst som står på däck och ber en bön. Det är tagit från verkligheten och prästen hette Fr. Thomas Byles. Han stannade på fartyget för att som sagt be och en rad passagerare sågs ansluta i hans böner innan de trillade i vattnet.
  • Vi kan även se i en av de sista scenerna hur en gammal farfarsklocka visar tiden 2:20, vilket är den faktiska tiden som Titanic började att sjunka.
  • När fartyget börjat sjunka visas en rad gripande scener på hur folk flyr för livet medan vissa har insett att hoppet är ute och man förbereder sig för döden. En av scenerna visar ett äldre par som ligger tätt ihop i en säng och det strömmar vatten in i rummet. Detta ska porträttera Isador och Ida Straus ägarna av Macy´s. Ida vägrade lämna sin mans sida och han i sin tur vägrade ta en plats och flytväst eftersom det fortfarande fanns kvinnor och barn ombord.
  • Titanic hade fyra skorstenar men det var enbart tre som användes och de beror på att den fjärde enbart var en dummy för att skapa symmetri med ett jämt antal skorstenar.
  • När Jack befinner sig i hytten med Rose och hon poserar för honom så han kan rita av henne är det regissören James Cameron som gjort skissen som visas i bild. Han är en duktig målare och har gjort konst till en rad av hans filmprojekt.
  • I första klass på Titanic kan vi tydligt se att det inte är någon brist på lyx och flärd vilket även skådespelarna märkte. I scener när man sitter i salongen och äter serveras till och med äkta Beluga kaviar även om det knappt går att se någon skillnad för oss som kollar på filmen.

Kanske så var detta saker du redan visste eller så fick du lära dig något nytt.  

Share.

Leave A Reply