Att göra sin egen sylt och marmelad behöver inte vara så krångligt. Du behöver faktiskt endast ett fåtal ingredienser! Den viktigaste ingrediensen är så klart bär eller frukt av hög kvalitet. Personligen föredrar jag att använda produkter som är i säsong och lokalodlade. Vi har t.ex. ett plommonträd hemma i trädgården som ungefär var tredje år ger galet mycket plommon. Det är så att vi knappt vet vad vi ska göra med allting, men en sak vi alltid gör är marmelad och sylt.

Om du ska göra en sylt så behöver du pektin utöver frukt och bär, det är ämnet som gör att din sylt stelnar. Pektin är helt naturligt att framställs av bär och frukt. Det är även pektin du använder om du ska göra gjutgelé, alltså det tunna lager du häller på bakverk som sedan stelnar. Detta ger en häftig yta på bakverket samtidigt som det smakar ljuvligt.

Men var kan man handla pektin? Du kan så klart handla det i din lokala butik. Ett bra alternativ är annars att handla pektin online. Då kan du i lugn och ro läsa innehållsförteckningen och försäkra dig om att det är framställt på ett naturligt sätt.

Share.

Leave A Reply