Olika typer och märken av motorsågar finns det gott om. På senare år har dessutom batteridrivna och eldrivna motorsågar gjort ett ordentligt avtryck på marknaden. Men vilken typ av motorsåg ska man välja för vilket arbete?

Vi kan börja med att göra skillnad på batteridrivna och eldrivna motorsågar. Med eldrivna motorsågar menar man motorsågar som går på el via sladd, alltså eldrivna motorsågar som inte går på batteri. Dessa är ofta förhållandevis starka och passar till en rad olika arbeten, den största begränsningen är egentligen att du måste ha tillgång till el om du ska kunna arbete.

Detta är ett bekymmer som batteridrivna motorsågar inte har. Så länge du har batteri så kan du arbeta var som helst. Den största nackdelen men batteridrivna motorsågar är att du inte kan jobba längre än batteriet håller, samt att dessa ofta är lite svagare. Med andra ord kanske du inte använder batteridrivna motorsågar att fälla större träd. Men att ansa grenar och fälla mindre träd och buskar fungerar utmärkt!

Den traditionella motorsågen har egentligen inga nackdelar när det kommer till användning. Du kan arbeta var du vill så länge du har bränsle, dessa motorsågar är även väldigt starka och kan använder till vilken typ av avverkning som helst. Om man ska nämna någon nackdel så finns det inte i hanteringen utan detta handlar om miljö. Eftersom dessa drivs på fossila bränslen som bensin är de inte heller speciellt bra för miljön. Både för bränslet som förbrukas och avgaserna som skapas vid användning. Vilket även innebär att du endast vill använda denna typ av motorsåg utomhus.

Share.

Leave A Reply