Så rekryterar du rätt säljare

Att rekrytera säljare kan vara en frustrerande process. Du lägger ut en platsannons och får hundra svar, men ingen av kandidaterna verkar passa in. Du intervjuar dussintals personer, men ingen har den rätta kombinationen av färdigheter och personlighet. Slutligen anställer du någon, men det slutar med att det inte fungerar. Om rekrytering av säljare gör dig galen är du inte ensam. Att anställa bra säljare är notoriskt svårt. Men det finns några saker du kan göra för att öka dina chanser att lyckas.

För det första ska du se till att du är tydlig med vad du söker. Definiera de färdigheter och egenskaper som är viktigast för rollen. Och var inte rädd för att vara specifik – ju mer detaljerad du är i din platsannons, desto större är sannolikheten att du lockar till dig kandidater som faktiskt passar in. För det andra ska du ta god tid på dig i processen: genom att intervjua varje kandidat flera gånger och göra bakgrundskontroller kan du rensa ut de dåliga äpplena tidigt. Och slutligen, var inte rädd för att be om hjälp. Det finns gott om rekryteringsföretag som specialiserat sig på säljpersonal, så om du har svårt att hitta rätt person själv är det värt att ta hjälp av dem. Skulle det visa sig att du verkligen inte hittar rätt personal kan det vara dags att anställa en rekryteringsbyrå. Det finns flera företag som kan hjälpa dig att rekrytera säljare i Stockholm, Rubino är ett företag som jag rekommenderar varmt.

Några fler tips på vägen

Det finns några viktiga saker att tänka på när man rekryterar säljare. För det första vill du hitta personer som verkligen brinner för det de säljer. De ska kunna tala entusiastiskt om sin produkt och tro på dess värde. För det andra vill du ha personer som är naturliga relationsbyggare. De ska vara vänliga och lätta att prata med och de ska snabbt kunna bygga upp en relation. Slutligen vill du ha personer som är drivna och tävlingsinriktade. De ska motiveras av utmaningen att sälja och vara angelägna om att nå målen. Genom att hålla dessa saker i åtanke kan du se till att du hittar de bästa möjliga säljarna till ditt team.

Share.

Leave A Reply