Att använda ordentligt ställningar när man ska renovera eller bygga kan vara skillnaden mellan ett lyckat och ett misslyckat projekt. Oavsett om man är en glad amatör som mest renoverar hemma eller ett proffs som dagligen behöver ställningar är det viktigt att välja rätt produkter.

Det första du behöver göra är att ställa dig frågan vilken typ av ställning du behöver. Det finns i grunden tre olika typer av byggställningar.

  • Modulställning
  • Ramställning
  • Rullställning

Alla dessa har olika styrkor så att välja rätt ställning är viktigt för att underlätta arbetet som ska utföras. Ska du exempelvis renovera inomhus så kan en rullställning vara väldigt smidig, framförallt om du ska utföra arbete i ett högt tak. Eftersom du enkelt kan flytta på ställningen så är den optimal för denna typ av arbete. Behöver du flexibla lösningar så är en modulställning perfekt eftersom du bygger ihop den ställningen du behöver. Vill du ha något som är smidigt och som går snabbt att sätta ihop så är ramställningar väldigt bra.

Vill du veta mer så rekommenderar vi att du besöker Ställningsprodukter.se som är en av Sveriges ledande leverantörer av byggställning. Utöver sitt breda sortiment så finns det även mycket att läsa och lära sig om byggnadsställningar, de har även en väldigt bra guide om du är osäker vad du behöver. Besök deras hemsida och läs mer om byggställning på Ställningsprodukters hemsida.

Share.

Leave A Reply