Att jobba i trädgården kan ofta vara både rogivande och tillfredställande. En stor fördel med att jobba i rabatter och i sin trädgård är att mycket av resultatet ofta syns direkt, sedan finns det en del av resultatet som växer in vilket är väldigt tillfredställande att se över tid.

Att använda rätt typ av trädgårdsverktyg är så klart väldigt viktigt eftersom det både gör jobbet enklare och roligare. Det viktigaste aspekten kan nog vara ergonomi, eftersom trädgårdsarbete ofta görs hukande eller på knä. Därför är det viktigt att man använder verktyg som inte lägger onödig belastning på kroppen, efter en timmes fixande vill man att kroppen ska kännas bra.

En typ av verktyg man kan använda är så kallade handredkap, dessa är ofta ergonomiska och skonsamma mot handleder. Typiska handredskap är trädgårdsspadar och trådrensare som framförallt används för att rensa ogräs.

Ett av mina egna favoritverktyg för ogräsrensning är ogräsbrännaren. En produkt som jag vet många (inklusive mig själv) använder fel. Många tror nämligen att man ska använda den för att bränna bort ogräset, vilket tar väldigt lång tid och inte säkerställer att ogräset försvinner. Detta gjorde jag själv innan jag förstod hur man ska använda brännaren. Syftet är nämligen inte att bränna bort ogräset utan att hastigt värma upp ogräset vilket expanderar vattnet i ogräset och skadar cellerna, detta gör att ogräset snabbt tappar förmågan att suga upp vatten och dör.

Finns det något trädgårdsredskap som du använt fel? Berätta gärna i kommentarsfältet!

Share.

Leave A Reply