Som inredningsdetalj tycker jag personligen att mattor kan vara ganska fascinerande. Kanske inte mattan i sig utan resonemanget runt omkring. Mattor känns generellt sätt som en sak som tjejer bryr sig lite mer om än killar, i alla fall om jag tänker på mina privata erfarenheter. Det är inte att jag har något emot mattor, det är mest att det för mig inte är ett måste. Sedan måste jag erkänna att det ändå är rätt trevligt när mattor kommer på plats.

Det är ofta som jag tycker att ett rum har känts lite tomt, som om det saknat något. Sedan har en matta kommit på plats och whips så har den där känslan försvunnit. Mattan var helt enkelt den där sista pusselbiten för att rummet skulle kännas hemtrevligt. Sedan är det faktiskt väldigt mysigt med en matta också, att sätta fötterna på en härligt mjuk ullmatta är 100 gånger trevligare än att sätta dem på ett kallt parkettgolv.

Sedan finns det mängder av platser om man vill köpa mattor online. Du kan handla exempelvis handla på IKEA, Rugvista eller uppstickaren Mattfabriken. Personligen föredrar jag att handla online jämfört med butiker som IKEA. Det är något med doften på mattavdelningen där som inte riktigt går hem hos mig. Sist vi handlade mattor så köpte vi faktiskt ett par Ullmattor hos Mattfabriken. Vi valde ullmattor då det skulle stå möbler på dem och ullmattor är både sköna och behåller sin form även efter man tagit bort möblerna. Vilket vi fick veta tack vare att Mattfabriken hade väldigt ingående beskrivningar av sina produktkategorier.

Vad föredrar ni? Handla mattor online eller i butik?

Share.

Leave A Reply