Du befinner dig på Hogwarts, skolan för elever med magiska krafter och får själv välja vilka lektioner du vill gå på och om du ska tillhöra Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw eller Slytherin och hur din karaktär ska se ut. Visst låter det spännande?

Tillsammans med Warner Bros och the Portkey Games är det Avalanche Software som har utvecklat spelet Hogwarts Legacy. Det utspelar sig i slutet av 1800-talet och du är som sagt elev på Hogwarts skolan för häxkonster och trolldom. Spelet är upplagt så att du själv får utforska en öppen värld och förutom skolan kommer du kunna besöka bland annat den Förbjudna skogen och Hogsmeade. Din karaktär kommer tränas i att utöva magi, koka trolldrycker, tämja magiska djur och strida som en trollkarl. Spelet tillåter även att bygga upp din karaktär och bestämma hur hen ska låta, ha för kroppstyp och om det ska vara en manlig eller kvinnlig karaktär.   

Kommer det skilja sig mycket från böckerna?

Man har hållit sig nära J.K. Rowlings version men en rak kopia av böckerna och filmerna kommer det inte vara och eftersom det utspelar sig årtionden före Harry Potter och gängets tid på skolan är det inga av dessa karaktärer som kommer gå förbi dig i korridorerna. Men givetvis kommer du får känna den magiska känslan och försvinna in i en värld du bara drömt om innan. J.K. Rowling är inte involverad i hur man tagit fram spelet men som allt annat i the Wizarding Wolrd är det hennes grunder man utgått ifrån samt så har man samarbetet med Rowlings team för att se till att spelet följer temat och ramarna. Allt för att inte göra oss fans besvikna.

Släpps snart på flera konsoler

Att spelet skulle släppas avslöjades redan i slutet av 2020 men vi får vänta till februari 2023 innan vi kommer få spela spelet. Du kan dock redan nu förköpa spelet och det kommer släppas för Microsoft Windows, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox X/S. Du som hellre vill spela på Nintendo Switch behöver inte vara orolig, det kommer släppa för dig också dock lite senare än för oss övriga. Det datumet är tyvärr inte satt i skrivande stund.

För dig som inte kan vänta tills februari så finns det en gameplay trailer där du får följa Slytherin eleven Sebastian och får välja om du ska bli hans vän eller fiende i kampen att lösa hans familjemysterium. Så kolla in den om du tycker det låter intressant.   

Jag vet inte vad ni tycker men att få utforska Hogwarts ska bli riktigt spännande och jag tror att lektionerna där man ska tämja, rida och vårda magiska djur kommer blir en stor favorit.  

Share.

Leave A Reply