*Spoiler varning *

Vi har rest tillbaka i tiden och får följa huset Targaryen och deras tid som kungamakt och hur arvslinjen tar sin form när man bestämmer sig för att ändra på traditionen och utser en kvinna som tronarvinge. Men visst känner vi igen storyn? En kung som utsätts för sådan tragedi att han blir galen? Kanske, vi får vänta och se men under tiden ska de bli spännande att följa karaktärerna och inte minst drakarna. I Game of Thrones fick vi bara höra sagorna om drakarnas storhetstid men nu får vi se det med egna ögon. Vi får se vart Daenerys Targaryen (Emilia Clark) fått sina förmågor ifrån hur hennes förfäder levde med sina drakar.

Att första avsnittet känns lite segt är inte konstigt eftersom det är mycket som ska introduceras i form av karaktärer och miljöer. Det är också en mycket smalare storyline vilket skapar ett smalare fokus. Dock hade man nu möjligheten att känna av de olika karaktärerna vilket var en av Game of Thrones styrkor. Tidigt i serien fastnade man för någon av individerna och redan från början hade man en favorit som man fick följa. Nu har vi, än så länge, färre individer men definitivt möjligheten att bli förälskade.

Redan i första avsnittet kunde vi se att man lyckats behålla GOT:s spänning och brutalitet genom hur kungens bror, prins Daemon Targaryen (Matt Smith), och hans soldater tar sig an problematiken innanför stadens murar. Smiths karaktär lyser av ondska genom hans kostymer, drake och aura men är det en skyddsmur? Är han så ond eller är det en politisk komplott där han är offret och kungarådet är översittare? 

Nu efter att första avsnittet har släppts och i skrivande stund ligger IMDb ratingen på hela 9.0/10. Ett högt betyg bara efter ett avsnitt på en hel serie. Dock kanske man ska akta sig för att varken höja eller sänka hela serien efter bara ett avsnitt, vi får helt enkelt kolla vidare.

Share.

Leave A Reply